Thursday, October 17, 2013

Pass it on!!!


Pass it on!!!

Γεια σας παιδιά!  

Δεν ξέρω αν έχετε δει την ταινία αυτή, αλλά το μήνυμά της είναι ότι όταν σου κάνει κάποιος ένα  καλό, εσύ κάνε καλό σε κάποιον άλλον. Αυτό  σκέφτηκα όταν διάβασα τα τελευταία νέα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο του Κιλκίς, το αδελφοποιημένο μας σχολείο.

Ας  τα πάρουμε όμως  τα πράγματα από την αρχή.

Θυμόσαστε  πέρυσι  όταν  ανεβάσαμε το θεατρικό έργο «Το φιλότιμο» πώς είχαμε τελειώσει ;  Ὁλα τα παιδιά έχουν  δικαίωμα στην Παιδεία! Αυτό σκέφτηκαν και οι συμμαθητές σας της Στ’ τάξης , τα «αδέλφια σας» στο Κιλκίς και το πρόγραμμα που κάνουν φέτος με τις δύο δασκάλες τους «Αλληλεγύη και Εθελοντισμός» έγινε τρόπος ζωής!

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, χώρος εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες του Δήμου Κιλκίς (Municipality of Kilkis,) θα δώσει ένα τσάι και  θα προσπαθήσει και με άλλες εκδηλώσεις στη συνέχεια, να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει ένα λεωφορείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, (Kids with special needs), που εκπαιδεύονται στο Κιλκίς.





Το ονόμασαν το λεωφορειάκι της Αγάπης! 



     
Μάλιστα στα πλαίσια της αδελφοποίησης τα παιδιά της Στ’ εξασκούνται και στα αγγλικά και σας παρουσιάζουν το σύνθημα που εμπνεύστηκαν : Just a cup of tea for a bus full of happy kids!


                                                                   
Οι συμμαθητές σας στο Κιλκίς πρόσφεραν στην εκπρόσωπο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ,  διάφορα δωράκια τα οποία έκαναν μόνοι τους.
 
 Δεν είναι υπέροχο που σκέφτηκαν ότι «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην Παιδεία»!

Εμείς εδώ στον Καναδά, τώρα που γιορτάσαμε την Ημέρα των Ευχαριστιών, ας προσευχηθούμε στο Θεό και για τα  αδέλφια μας στην Ελλάδα. Τους αγαπούμε πάντα και τους ευχαριστούμε που μας έδειξαν ακόμη μια φορά τι θα πει ελληνικό φιλότιμο!
 Τους στέλνουμε την αγάπη μας και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!